השף שי דרורי מבשל לכם
מנות מהמטבח הפורטוגלי
Frango Piri Piri
עוף ברוטב פירי פירי
עוף פירי פירי, ידוע גם בשמו "עוף פורטוגזי צלוי".
המתכון מכיל בתוכו את מסעות הפורטוגלים בעולם.
הפורטוגלים שהגיעו למוזמביק הביאו איתם את ה"פירי-פירי".
הרוטב שהשתלב עם העוף הצלוי המסורתי – הפך להיות אחד
מהמאכלים הייחודים והדליקטסים של המטבח הפורטוגלי.
לא סתם המטבח האנגלו-סקסי אימץ אותו…
חריף לאללה…
הרבה טועים כשהם מגדירים את החריפות כטעם אך למעשה יש הבדל גדול ומהותי בין “מתיקות”, “חמיצות”, “מרירות” ו”מליחות” אשר בניגוד לאלו – תחושת ה”חריפות” מועברת לא רק ע”י פקעיות הטעם בלשון אלא גם על-ידי תאי עצב וזו הסיבה למעשה חריפות היא
ה”טעם” היחידי שאנחנו מרגישים במקומות נוספים מלבד חלל הפה.
היחס לחריפות במטבחים בתרבויות שונות בעולם עשיר ומאוד מפותח.
בעוד יש תרבויות שכמעט ולא משתמשים בסוגים השונים של מרכיבי המזון החריף וישנם
מתטבחים שממש מתמחים ואף מתגאים בכך.
המטבח הפורטוגלי נמצא איפשהו באמצע הסקלה והוא מציע מצד אחד מגוון רחב במרכיבי
המזון החריף ומצד שני הוא יודע מתי לעצור…:-).
רוטב פירי-פירי ידוע ומזוהה מאוד עם המטבח הפורטוגלי והוא משמש גם כרוטב כמו רוטב
הטבסקו אך ניתן לראות מנות שמשתמשותבמרכיביו כחלק אינטגרלי מהן.
מתכון לעוף ברוטב פירי פירי
מצרכים:
4 ירכי עוף גדולים
4 כפות רוטב פירי פירי
1 ראש שום חתוך לרוחב
2 כפות שמן זית
קורט מלח
אופן ההכנה (רוצו על זה…):
ערבבו את ירכי העוף עם רוטב הפירי פירי, שום, שמן זית וקורט מלח.
השהו במקרר למשך הלילה בקערה מכוסה.
חממו את התנור ל-180 מעלות.
שימו את ירכי העוף בשכבה אחת על מגש התנור והכניסו לצלייה למשך 45-55 דקות, עד אשר עור העוף
קריספי והבשר עסיסי ונופל מהעצם.